Heli Hahndorf
Hiiumaa aasta õppija Heli Hahndorf (35) on küll inimene, kelle kohta võib öelda ettevõtlik ja julge – mida huvitavat näeb-kuuleb, seda ka ise järele proovib. Ja loomulikult tuleb kõige uue alustamise käigus ise palju õppida. Nägi Heli Šotimaal menukaid ökoseepe – õppis valmistamise selgeks, asutas oma seebikoja ja hakkas tegema. Tema Heltermaal asuvas käsitöömajas ei olnud piisavalt kodusaare toidukraami – mõeldud-tehtud, tuleb hakata ise maitsesoolasid, siirupeid ja muud vajaminevat tootma. Nägi Inglismaal õppereisil olles alpakasid – tõi ka endale kolm looma koju. Seda nimekirja võiks jätkata. Olles aktiivne käsitööseltsi ja hiidlaste koostöökogu liige, on kokandust, hotelli- ja restoranijuhtimist ning keskkonnakorraldust õppinud naine ikka valmis kaasa lööma erinevates projektides ja muudes ühistegemises, sealhulgas ka oma õpitut edasi andma.
Miks Te õpite?
Hoian ikka silmad lahti, kasvõi selleks, et ajaga kaasas käia, konkurentsis püsida, silmaringi laiendada, võimalusi avaradada, uuendustele avatud olla, suuremalt mõelda... Ümberringi sünnib nii palju huvitavat! Kui oled ise innustunud ja pealehakkamist täis, innustuvad ka inimesed su ümber.
Milliseid muutusi on õppimine Teie ellu toonud?
Eelkõige olen õppinud julgelt oma kirgesid, ideid, soove ellu viima. Projekti „Growing Gastronauts“ koolitusreisidel Prantsusmaal, Inglismaal ja ülemereriigis Saaremaal on olnud võimalus palju õppida ja õpitut töötubade ning kooskokkamiste käigus edasi anda. Tahaksin end kokanduses, käsitöös ja turunduses veel täiendada – ettevõtjana on vaja ju pidevalt areneda ja edasi liikuda.